Cupcakes!

Funderar på om man skulle ta en bakdag med tjejerna idag Fredag om vädret  fortfarande är trist. Har vart en del nu så känner att jag vill lägga lite tid på bara dem. Har även tänkt att vi skulle lämna killarna hemma i morgon och gå på marknad bara vi tjejer.

Dock blir jag lite förundrad när jag bakar med IKEAs mini muffinsform är det nån mer som ser det jag ser?? Lägger in en bild och VISSLAR OSKYLDIGT :D




HOSTAR LITE NU! och undrar så klart är det bara jag som har överdrivet snuskig fantasi eller?  Tur att barnen ser något annat iaf.

Nog om det!

Här knallar det på med förkylningar pojkarna får sin astma medicin varje dag morgon och kväll vilket inte uppskattas blir att man får hålla fast dom. Men hör att det är väldigt täta så vi måste få i dem det.

Härligt att det är Fredag och att familjen kommer vara samlad det är allt speciellt med Fredagar. Dessutom kommer maken vara ledig på Tisdag så veckan kommer kännas lite kortare sen är det snart helg igen :)

ha en bra dag alla!

Läkarbesök med gossarna...

Ja då har vi varit iväg på utvecklings kontroll med pojkarna och äntligen kommer allt i rullning jag fick även oväntad hjälp med saker jag tjatat om länge men ingen lyssnat på oss.

Läkre undersökte pojkarna för att kolla hur de såg ut och hon såg också det vi sett hela tiden med vridna armar och att det är muskelsvaga dessutom verkar de inte ha fall reaktionen att ta emot sig när hon gunga dem framåt verkade inte ha några reflerxer heller när hon testade. Sen var det lite med fötterna och tummarna men inget som behövde betyda något utan det var mer sådant hon tog med sig för att veta vart man ska börja leta.

Hon skulle nu kontakta andra läkare från olika områden bla Neourolog, ögonläkare mm. det ska även tas prover så småningom för att utesluta ev kromosom avvikelser. Även ett EP test tror jag det heter iaf för att utesluta epelepsi då de gör konstiga saker med ögonen ibland. Annars var Loke lätt att få kontakt med medans Troy mer flackade runt med blicken men skrattade och hade sig när han undersöktes. Han skrattade så han kikna när läkaren skulle känna på testiklarna :D

Hon tyckte också att pojkarna lät väldigt täta i bröstet och jag talade om hur vi slitit med dessa astma symtom och varit in och ut flera ggr på sjukhus då de fått andningssvårigheter och behövt inhalera. men läkarna har inte velat ge oss mer är bricanyl vilket inte hjälper såklart. Men har efter mycket om och men nästan gett upp och inte orkat tjata mer och idag tog läkaren upp det bara sådär så nu har vi fått astma medicin som de ska ha varje dag framöver.

Sen pratade vi lite snabbt om att Troy har kronisk förstoppning och får ofta hjälpas med temp för att få ut avföring och blöder ofta då han spricker där bak stackarn :( detta har jag även länge tagit upp me BVC men fått en lapp med kostråd flera ggr :/  har även själv föreslagit fall jag eventuellt kan ge honom lite Lactulos för att lösa upp det lite? Men nej det skall jag minsann inte ge för sånt ger man inte barn. Så där har jag också gett upp hoppet om hjälp. Läkaren sa att varför ger ni inte Lactulos??? Det enda som kan hända om man ger för mycket är lös mage inget annat! Så nu kan jag ge det med gott samvete.


Tycker det är otroligt sjukt att de är så okunniga på BVC jag litar inte ett skvatt på dem mer!


I Maj ska pojkaran på hörselkontroll och träffa öronläkaren för att planera in operation av rör hoppas det kan hjälpa dem lite med kommunikationen och framförallt att vi slipper dessa upprepade öroninflamationer.


Så det är mycket kring dessa små pojkar nu men det känns som om det kommer lägga mycet resurser på att hjälpa dem nu. Och måste säg att det var en helt underbar förstående och mänsklig läkare vi fick träffa idag.

Jag har hela tiden vetat att pojkarna är annorlunda och det känns så skönt att få det bekräftat av riktig läkare också. Vi höll på att bli tokiga ett tag för att allt bara noschalerades bort genom kommentarer att inte jämföra barn, det kommer mm.

Mycket möjligt att det kommer bli vanliga pojkar i framtiden av dessa också eller så kommer de alltid ha speciella behov men oavsett så ska den bästa hjälpen nu så tidigt som möjligt.

Har även blivit erbjuden utökad tid för mina små tjejer på dagis då det är som det är med pojkarna vilket gör att jag kan lägga all min energi på dem  samtidigt har jag dåligt samvete över att lämna dem så långa dagar.

Men rektorn för förskolan sa att jag inte skulle tänka så utan jag skulle tänka att för att dagis ska kunna ta emot dem och tillgodose dem måste de ta in extra resurs. -Tänk att du är själv med detta på dagarna. Då kändes det helt klart bättre efter att få höra det resonemanget för det är ju så det är.

Ja det var lite uppdatering kring detta...

KARRIÄR!!

Vad är karriär egentligen?

Sett mycket disskutioner och själv fått kommentarer då jag var lite yngre att minsann deras döttrar tänkte på karriären innan det skaffades barn.

Helt okej det är ju upp till var och en kan jag tycka! men är karriären viktigast av allt?.

Funderar mycket vad folk menar med karriär? menar de högutbildad? hög status i sitt jobb?

Jag är super glad för att jag tog stundenten för att sedan lägga på ännu en utbildning och jagat timmar, även sökt mig till grannlandet för att få arbeta.

Karriär för mig är att uppnå egna mål att kunna försörja min familj har väl en dröm om att utbilda med till syrra så småningom men det är ju knappast något hög status jobb.?

Hmm funderar som sagt mycket på detta då man får dessa pikar så ofta.

Det jag önskar mig nu är ju en fast inkomst inte bara vikariat och timmar som leder någon vart. Sedan har jag ju fått avbryta många ggr pga ny mammaledighet :) så då är det ju inte lätt att samla ihop tillräckligt med timmar.


ovsett så är jag hellre LYCKLIG än Lyckad :)


1åriga killar <3

Igår var det full rulle då pojkaran fyllde år :)

De fick massor av fina presenter och även en fin tårta som jag beställde väldigt personlig om man säger så.
De fick äta massa tårta och de var riktigt busiga hela kalaset så tror faktiskt de uppskattade kvälleb och förstod att det var deras dag.

de kom i säng lite senare så jag trodde minsann jag skulle få lite sovmorgon men efter 05.00 så börjar de gnällas lite i sängarna men jag drog lite på det innan de fick sin morgon välling.

lägger in lite fina bilder på mina prinsar och deras fina tårta.









Fina grabbar :)

vardagsrum

lovade ju lite bilder på vardagsrummet men det är ju inte helt färdigt ännu mycket små pill. men lägger in lite bilder så kan ni ju se att det går framå iaf :D






får lägga in mer bilder när det är helt klart. har ju fått upp min svarta kristall krona också nu så det börjar bli riktigt fint :)

Dikt att vara mamma till twins.

Now is the time when things settle down,
that one has a chance to look around.
To take a deep breath, smile and say
today really wasn't such a bad day.
That nobody got hurt, nobody got sick,
and Mom's coffee table got just one new nick.
Which is truly amazing considering the fact,
God gave you two babies, you can't send one back.
Yes, you have twins, that you can't ignore,
as you scrape the dried oatmeal off the floor.
The pleasures are many, the troubles are few,
remember you're a Mom doubly blessed with two.
No matter how bad things really seem,
one can take sour milk and turn it to cream.
For the day will come when they're no longer small,
and you'll say to yourself it wasn't any trouble at all.
So remember when you have trouble with your little pair,
that they were a gift from God, so precious and rare.
Some people will loose, but you'll share the wins,
because you were made the Mother of Twins.

Så fin vet dock ej vem som skrivit den.

Matt köp.

Igår blev det en snabb sväng till Rusta för att köpa en matta till vardagsrummet. Har kikat länge på olika men de jag tyckt varit fina har alltid vart så dyra men nu hittade jag en som jag fastnade för som bara kostade 799:-. Såg faktiskt en exakt lika dan i en möbel affär för 1500 :- så jag är nöjd med mitt fynd. Det blev ju såklart Lila färg då mitt vardagsrum går i denna färg. :)




MATTA POLLY PLOMMON 140X200 CM


blev nog ingen bild ja ja skit samma.

Annars har helgen knallat på med olika bestyr och idag är Elvira hemma då hon haft sådan magvärk inatt. Dessutom skulle pojkarna vart till tandläkaren men nu fick jag skjuta på detta när tjejen är dålig. Får lägga in en ny bild på vardagsrummet som aldrig blir färdigt. Snart fyller gossarna 1 år och då vore det inte fel fall allt var klart så gästerna har nånstans att sitta.

ha en bra dag.

RSS 2.0