Mer död än levande..

 Har haft en liten Vilda med feber igår kväll. Det var så synd för vi skulle iväg och julpyssla hela familjen med andra familjer i församlingshemmet. Men Vilda fick feber så hon fick stanna hemma med pappa och brorsorna. Tänkte att det hade vart bra för henne att få komma ut lite och greja. Inatt har Vilda vart vaken från ca kl02 och sprungit fram och tillbaka mellan sin egen och våran säng. Försökte lägga henne ett par gånger sen gav jag upp. Jag var så trött att jag somna ifrån allt hörde att hon satt och greja i köket så hon har suttit och målat i målar boken typ hela natten. Sen ringde klockan så hon somnade i gungstolen vid 06.30 och vakanade efter en halvtimma redna :-O fattar inget.

Vet inte om det beror på att hon somna lite igår på dagen som hon sov så dåligt inatt. Det är livsfarligt fall hon somnar minsta lilla för då kommer hon inte isäng före kl 23 eller så har hon dessa vaknätter. Men eftersom hon hade feber tänkte man ju att hon kunde behöva vila.

Så idag får hon vara hemma med mamsen. Hon har ingen feber nu på morgonen men tycker gott hon kan vara hemma från dagis. Vi får väll passa på att baka lite pepparkakor bara hon och jag sen.

Ha en bra dag. <3

Julklappar, adventspynt och ullared!

Ja fullt upp som vanligt. Veckan som varit har vi julpyntat och försökt få lite ordning i hemmet och det börjar bli riktigt mysigt faktiskt. Här brukar vi sätta upp julgrejerna ganska tidigt sen brukar skiten åka ut ganska direkt efter nyår för då är ja trött på julen :) vill hellre ha mysigt innan. Men vet att det finns dem som pyntar dagarna innan julafton och bara har stakar i fönstrena till att börja med. Det är ju olika hur vi gör.

Ja jag var ju till Ullared i Fredags ganska mycket folk åkte ju såklart en 25e när alla hade lön men tyvärr är endast maken ledig på fredagar så fanns ingen annan dag. Tycker Ullared är lite överskattat visst finns det mycket billiga grejer men också mycket skräp. Det var ganska utplockat när vi var där så kläder var det svårt att få lika storlekar mm. Men hittade lite söta bodys till pojkarna men annars var det inte mycket till pojkar flickavdelningen hade alfonskläderna som jag älskar men inget till gossarna. Sen skulle jag köpa strumpor hittade bara till flickorna men tyckte inte det var speciellt billigt. Kanske är man bortskämd för att vi har mycket lågprisbutiker omkring här vi bor. Leksakerna är det ju klart värt att åka för men hittade inte allt jag behövde men fick ändå mycket. Älskar att strosa runt på bebisavdelningen så mycket fina grejer. Köpte mig också en sån där ful jump in hade bara tänkt ha den hemma men den är så go så jag har även haft den utanför hemmet vilket jag aldrig trodde jag skulle ha :D supermysig.

När jag kom till inredningsgrejerna var det för mycket folk så jag fick bara med mig några julstjärnor sedan flydde vi fältet för man fick nästan panik för att det var så mycket folk. Vagnen försvann för mig ett par gånger av galna kärringar. Ställer vagnen så att man ska slippa trängas mellan hyllorna men sen hade någon tagit min. Hittade damen bakom nästa hylla med min vagn som tur var hade ju jackan och grejer i. Vet hur folk tänker men om man har gått rätt långt i köpcentret så är man ganska noga med att man får rätt vagn då man inte vill börja från början. Vad svårt är det att kolla att det är dina saker i vagnen? Tror att det finns folk som tar vagnar med meningen för att leta efter värdesaker ex plånbok väskor med värdesaker i. Ja nog om det blev en tur till Ikea efteråt Ikea går alltid hem inte lika galna kärringar där heller ;)

Så i helgen satt jag hela kvällen och packade julklappar men är inte riktigt färdig ännu med julklapparna. Idag bär det av med ungarna på julpyssel det ska bli mysigt. Kul när barnen gör fina prydnads saker som man kan hänga upp:)

God fortsättning.


Smart uppfinning!

Hittade detta i en tvillingtråd och dessa flaskor vill man ju så gärna ha! Varför kännde man inte till dessa tidigare hade ju underlättat jätte mycket för en annan. Nu mera kan tvillingarna turas om när jag matar dem med flaskan en jag vet att i i början satt jag med bägge och hängde över babysittrarna för att flaska dem samtidigt. Det var bökigt och ingen skön ställning för ryggen. Så funderar på att investera i sånna.

http://www.podeestore.co.uk/

Kaffebryggaren ger upp!


Min kaffebryggare har betett sig konstigt det senaste hoppas den blir bättre av en avkalkning annars är det bye bye med den!
Och jag måste ha kaffe varje morgon annars fungerar jag inte :)

Husmors tips.

Godast kaffe får du i en kaffebryggare som är ordentligt avkalkad.

Ett mycket enkelt och ekonomiskt sätt att göra ren kaffebryggaren är koka igenom den med ättika.

GÖR SÅ HÄR:
* Häll i 1 dl ättika 24 % och 6 dl vatten.
* Kör igenom hälften av blandningen.
* Stäng av i tio minuter och låt verka.
* Kör igenom resten av blandningen.
* Brygg sedan med rent vatten 3-4 gånger.

Det här fungerar lika bra i en vattenkokare. Koka blandningen två gånger med ca 15 minuters mellanrum. Koka sedan med rent vatten 3-4 gånger

OJ OJ OJ hinner ju inget ;)

Ja om ni undrar varför jag inte skrivit på ett tag så betyder det att jag inte hinner. Det händer inte så mycket just nu mer än att man plockar och försöker styra upp här hemma. Jag var så glad att svärföräldrarna var här i torsdags och höststädade trädgården inflör vintern för vi har verkligen inte hunnit ta tag i detta då det hela tiden är andra saker inne som ska prioteras. Jag har svårt att hinna något större med tvätt och städ då jag är ensam på veckorna så eftermiddagar och helger går åt till städ och tvätt läxor mm. Så inte mycket tid över till annat, vi brukar i regel stupa i säng på kvällarna.

Den här helgen hade jag faktiskt tänkt julpynta lite men städningen har tagit all tid och barnen hade redan lyckats stöka ut allt igen i vardagsrummet så idag har jag återigen haft ett utbrott! Ja mina bran måste gilla att ha en ständigt grinig mamma för så hade det ju inte behövt vara om de någon gång plockade upp efter sig. Och ber man dem plocka upp så tar det sådan tid då de skyller på varandra vem som stökade och vad orättvist allt är och jag ska alltid plocka upp efter den mm. Men fick ett tips om att dela upp i stationer där var och en sköter sin station och slipper lägga sig i vad den andra gör. Får se hur detta funkar :)

Har faktiskt fått köra iväg tvätt till mamma för att få bort högen. Så nu städade vi även tvättstugan det var kul att få se golvet. Låter som jag är en pedant mamma men det är jag verkligen inte jag Hatar och städa och slipper helst bläää! Skulle kunna betala dyrt för att slippa. Men vi är så himla många nu att det inte funkar att vi vuxna ska plocka efter barnen utan vi får hjälpas åt. Tycker även de älsta flickorna kan ta lite mer eget ansvar vad gäller städ av sina rum och att plocka efter sig men de är faktiskt dem som är värst med just stöking. Den älsta har en tendens att riva ur alla kläder från torktumlaren när hon letar kläder så det blandar sig med smuts och då blir jag tvungen att tvätta om för jag vet ju inte vad som är vad.

Vi fick ju ta vårat finrum och göra om till vuxet sovrum så när vi får folk hit på besök så är det köket och vardagsrum vi kan vara i och dessa ytor vill man ha någorlunda stökfria och här vill jag att de tar hand om sin egen skit. Sen får rummen se ut som de gör för det mesta.

Så nu har jag fått ur mig det och skall försöka att inte vara en gnäll kärring mer idag :D

Hoppas ändå¨att jag kan få en översikt över juklgrejerna är ju så sugen på att smygpynta inför advent :)

Slarv maja!

Så himla gott när mannen kommer hem från jobbet :) speciellt när man suttit i morgonrocken hela dagen och inte ätit ordentlig mat. Men nu slängde han ihop en gryta med äggnudlar, wokgrönsaker och nudlar till oss så himla mysigt då det egentligen borde vara jag som hade färdigt maten t Hill honnom, Jag slarvar så med mar inte varig själv när jag är själv på dagarna, äter inte riktigt men står och lagar mat till barnen det gör jag men äter väl inte riktigt själv. Det blir en bulle snabbt och kaffe som jag lever på så inte blir jag något smalare direkt heller.Har inte varit utomhus sedan i måndags så i morgon ska jag verkligen försöka komma ut. Tänkte sticka till Camilla när jag lämnat ungarna på dagis, ska bli himla kul att tjöta av mig och se lilla Nova.

Nu får jag sluta och ta en sväng med damsugaren :)

Minneslunden...och alla tankar.

Glömde ju totalt bort att tala om att vi var till Minneslunden i all hast under Lördagen och tände ljus hos våran lilla Wilmer. Vi åkte hela familjen ut till honom och hjälptes åt att ställa i ordning hans lykta och tände lite ljus. Faror och farfar hade vart där tidigare och lagt ut ett fint hjärta med ljung i. Jag har även en lillasyster själv som ligger i samma minneslund som våran lilla gosse så vi var där för henne också såklart.

Det är konstigt att det fortfarande kan göra så ont i hjärtat trotts att det snart är 4 år sedan han lämnade oss. Jag ältar inte och hade det inte hänt så kanske jag inte haft Vilda idag hos mig vilket jag inte skulle kunna vara utan. Men det gör så ont och känns så fel. Det faktiskt inte en dag då man inte tänker på det. Det är ju lättare nu man blir inte ledsen på samma vis utan man kan prata om det. Men vissa dagar kommer det ifatt mig och då bara gråter jag och är arg för att ett litet barn ska behöva dö. Men har samtidigt tänkt att det ibland finns en mening med allt som faktiskt händer runt oss. Många säger att man går igenom saker för att bli starkare att det är sånt som ska hända för att bygga upp en som människa. Men va fan tycker inte man fått göra annat än att ta sig igenom kriser! Varför ska bara vissa få gå igenom jobbiga saker jämt medans andra glider igenom på banan skal? Men alla har vi nog det jobbigt nån gång i livet.Jag vet att många har svårt att dela den sorgen vi fick gå igenom den gången men jag är nog  den svaga typen. Att jag fått fler barn innebär inte att han försvinner han är ju fortfarande en del av vår familj. Han fanns och jag kännde honom jag höll i honom vi bäddade ner han i kistan tillsammans med systrarna och han kommer alltid vara en del av oss.

Det känndes väldigt jobbigt när man vart där att gå igen att man lämnar honnom ensam ute i kylan så därför orkar jag inte vara där så mycket trotts att det känns skönt när man vart där på ett sätt.

Efter vi var hos honnom tog vi en liten promenad på kyrkogården, vi hälsade på min mormor och morfars grav. Andreas tyckte att vi skulle gå in i kyrkan och tända små ljus ett för varje barn i familjen så det gjorde vi, det var riktig mysig mini utflykt för hela familjen pojkarna tittade med stora ögon och var nöjda hela tiden. Vi är inte religösa på det viset men det var skönt att bara gå runt där.

Vi åkte sedan hem och hade myskväll tillsammans och jag och maken kramades lite extra den kvällen. Han har väldigt dåligt samvete för att han inte orkat vara där så mycket men han tyckte det var skönt att ha vart där. Hörde att han viskade- Min lilla pojke när vi lämnade minneslunden :(

Barnen är det allra käraste vi har och vi ser varje barn som en stor gåva trotts att man vissa dagr vill lägga ut dem på blocket ;) :D Men hos oss komer det alltid fattas ett barn

Lägger in en lite bild från kvällen.


Fullt ös nästan medvetslös ;)

Phuuuu har vart en jobbig vecka då pojkarna vart dåliga och vet inte om jag skrivit det men de har fortfarande inte fått medeciner utan vi får vackert vänta på att remissen blir utredd så vi får träffa läkare och att vi då förhoppningsvis får riktig hjälp. Dom häser lite ännu låter precis som min mormor när hon levde. Hon hade KOL.
Så veckan som vart var inge rolig och jag som mamma var nog inte så rolig heller då jag pga sömnbristen inte var så pedagogiskt lagd :/ Nog om detta.

På Fredagen hade Thea Halloween kalas för några tjejer som hon umgås mycket med. Hon fyller först i December men vi tänkte att det var lika bra att köra nu det blir ju ändå så mycket som ska hinnas med runt juletid. Tyckte även synd om Thea då en viss kompis föräldrar alltid tycks glöma och säga att hon inte kunde komma eller om de helt enkelt glömt det är ju mänskligt. Men det är alltid så och gärna samma förldrar mamman tog ju emot inbjudan också vet inte om det är gamalt groll eller om det rentav är glömska???? Tycker iaf synd om Thea och synd att inte tjejen kunde komma då de leker så bra. Men tror det blev ett lyckat kalas med hjärntårta och ögonmuffins :D

Under helgen har vi stressat med tvätten, jag har nästan lyckats få undan högen men nu är det ny vecka och brukar vara svårt att få tid över till tvätteriet så hinner nog bildas en ny hög under veckan :D  skulle vilja ha 2 tvättmaskiner. Får nog bli detta när tvättstugan skall renoveras nån gång inom snar framtid förhoppningsvis.
Iadg fick vi även mysmiddag hos mamsen och papsen skönt att slippa laga mat. Det blir även en lång kvällspromenad med syster och pappa.

ha det gott alla!

NÄL...

Ja då bär det av till näl med tvillingarna idag för att förhoppningsvis få hjälp en gång för alla. Natten var pissig och de har bajsat diarre om vartannat och haft det jobbigt med andningen. Det gör ont i mammahjärtat när dom har det jobbigt.



Vi får hoppas mina små tjockisar får hjälp idag så vi kan sova gott allihopa <3

RSS 2.0