Jobbigt

Allt känns jobbigt just nu har ingen ork eller energi, kan inte låta bli att oroa mig för pojkarna försöker sitt träna varje dag och stimulera dem men känner att det börjar bli slitsamt. De andra barnen har ju lärt sig allt i sin egen tackt. Gräver ner mig i detta faktiskt fast än vi inte fått något bekräftat.

Fick brev i veckan om att de ska få träffa Läkare inom 3 månader :-O wow först ett kaotiskt BVC besök där läkaren snabbt bekräftade att de var sena och lite annat en blev lovad snabb hjälp och träffa läkare i lugn och ro men 3 månader är läänge. Sen hade de kaos på bvc och de hade inte mer tid för oss. Så nu får vi vackert vänta.

Jag är såklart glad att de följer upp och kollar dem men jag vill ha hjälp nuuu!

Har tappat mycket förtroende för vården sen vi fått tvillingar. I höstas efter mycket om och men med sjukhus besök och inläggning konstaterade dem att Troy hade Astma och en remiss skulle skickas det var i höstas och jag har inte hört ett skit :/ som tur är har Astman hållt sig på en bra nivå men visst piper de ofta.

Var iaf på föräldra grupp sist vecka men har ärligt ingen lust att gå dit igen då jag faktiskt tyckte det kändes jobbigt med mina som bara ligger där bland jämåriga som kryper och springer överallt. Inte för att jag har ont utav det men det känns mer bekräftat att mina faktiskt inte är som de andras. jag besparar mig gärna detta och låter grabbarna göra sina små framsteg i sin takt.

Har heller inte orat uppdatera bloggen då jag känner att jag inte har något vettigt att säga med risk för att detta blir en gnällblogg isf.

Men just nu försöker vi hålla modet och omge mig med dem jag håller mest kär, jag har nog att göra ändå kring barnen. Men som nu har sportlov och idag är på läger så jag har bara halva styrkan barn hemma vilket ger mig för mycket urymme till att tänka på pojkarnas utveckling. känns väldigt tomt här hemma saknar ina stora flickor väldigt mycket :-)

Så när de kommit hem i morrn får vi hitta på lite kul allihopa.

Som sagt barnen är mitt liv.






Grubbel ,utekväll och Pizza kit!

Har inte haft riktigt ork att uppdatera de senaste dagarna....
Vart på Bvc med pojkarna härom dagen och sköterskan hade tagit dit Läkaren då mina pojkar är ganska sena i utvecklingen. De sitter inte riktigt och de har inte riktigt med kraft i händerna och armarna. Han var också orolig fö att det var svåt att få ögon kontakt med Troy, Dock var de nyvakna när vi kom dit så han grunnade väl mest vart han hamnat. Motoriken är inte bra men tycker ändå de förstår bus och förstår mig.

Ett akut blodprov togs för att utesluta ämnesomsättnings problem och sedan kommer de följa upp pojkarna i Bäckefors så får vi se vad som händer. Det var stressigt när vi var där och läkaren var stressad de satt massor med bebis på kö för att få komma in så allt blev lite kaos aktigt och fatta nog inte riktigt hälften av vad läkaren sa. Det var något med tummarna och att fotryggen var väldigt hög men sen sa han att vi följer upp för att se om det bara är Troy och Loke eller om det är något mer så det är väl bara att vänta.

Även fall jag inte ska ta ut något i förskott så gör jag det ändå känns ganska typiskt allt bara och är lite oroad så orken och energin för att greja mer med vardagsrummet försvann liksom ett tag. Men vi måste ta tag i det igen nu i helgen så att vi snart kan få komma i ordning.

Ikväll ska jag få komma bort för en stund vi ska fira Camilla i efterskott efter att hon fýllt 30år en först nu lyckats bli ammningsfri! Det ska bli trevligt att få umgås med lite kvinnor och få bara vara Stina ett tag weeeiiiii!

Annars har här lagats snabb mat idag pizza kit is the shit! Har alltid vart lite anti halvfabrikat och färdig pizza deg men köpte då det var billigt en gång och nu har jag fastnat det går supersnabbt att slänga ihop en snabb lunch och bara lägga på det man gillar och in i ugnen. Dessutom smakar det godare än hemagjord pizza deg om jag ska erkänna det :D

Ni får ha en bra dag alla och Skål från mig!







Torsdag och Ärtsoppa!

Ja här vankas det ärtsoppa! det doftar mumma i hela huset :)
Den 17 Februari blir det utgång med tjejerna för att fira Camilla i efterskott då hon fyllt 30år. Det blir Karlstad men troligen mat i säffle innan vi åker vidare för partaj. Ska bli riktigt trevligt då jag inte har varit ute sedan i sommras. Men så blir man ju lite sur när man inser att man inte har något att ta på sig :( Har grävt igeno garderoben och insett att jag blivit för tjock för mina klläder. Allt jag drar över mig syns mina kärlekshandtag eller knullhandtag som Mia brukar säga :D

Men hittade en fin tunika på gina jätte söt men frågan är hur den kommer sitta på mig. Jag är en sådan som alltid köper svart eller mörka färger för att det är lättare att matscha men jag föll för denna rosa/röda eller korallfärgade blusen. Men nu ska jag komma på vad jag ska ha till :D



Visst är den söt? snyggt kanske med lite svarta leggins eller mörkare jeans och mina svarta stövlar från Bianco? lite långa smycken som hänger ner. Ville ha ett linne som jag känner jag kan slappna av i och inte behöver gå och dra in magen hela kvällen :D Låter som en fjortis just nu förlåt :D


En gördel och lite raggsockar i Bh:n så är Stina fit for fight;)


Och föressten tror jag mina tapeter dyker upp i morgon så till helgen blir det tapetsering whop whop!

Så nu ska fjortis stina bli vuxen igen och fortsätta med ärtsoppan och fixa pannkakor!

lite renovering.

Nu har vi påbörjat vardagsrummet äntligen. Men det ska ju alltid krångla så är det ju. Renoveringstapeten vll ej fästa rktigt på den gamla vävtapeten utan man måste ha jätte mycket limm på nästn överdrivet, dessutom är det glasfiber i den tapeten så mina händer sticker det i som bara den :-/ Ja vi får lite extra hjälp i eftermiddag som tur är. Det är svårt att greja när tvillingarna inte nöjer sig så länge att ligga på golvet. Pappa och Andreas drog iaf bort det gamla laminat golvet igår så nu är det ingen återvändo.
'
Måste berätta att den som lagt golvet i detta huset innan vi flyttat in måste vart full för det första har denne lagt så skarvarana följer varaandra och har det fattats en bit i ett hörn har man bara sågat till en bit och lagt dit :D för det andra så hade denne spikat fast Foamen som ligger under laminaten :/ till och med jag som är blondin och allt förstår ju att man inte gör så :D måste ju tagit längre tid att spika än att använda tejp :/

Och när vi flyttade in 200 tänkte vi väl inte rikitigt på hur det såg ut så förens an kom in i ett tomt hus. Golvlister i taket inte ens lika lister. Haha ja finns mycket att påpeka. Inte för att vi är proffs heller men man kan ju undra hur vissa tänker.

Idag vankas det även söndasmiddag hos mina föräldrar tillsammans med mina svärisar och Emelies det ska bli trevligt. Sedan fortsätter projektet nere i källaren i eftermiddag. Så ingen gympa blir det för mig ikväll då jag måste ta barnen så vi får gjort lite :)

Besök av älgen :)

Hade fin besök igår av en älg i trädgården som stod och mumsade på min tall :) trodde den skulle ge sig iväg ganska snart men den bestämde sig för att ta en tupplur under tallen. Den var så fin där den låg och höll koll på omgivningen med sina stora öron. Fick tyvärr bara dåliga bilder med min mobil kamera.




Mina vaktlar tycks även dem ha fått vårkänslor för just nu sprutar det ur ägg ur dom dessutom har de stora hönsen börjat ruva lite granna. Det är vi glada för nu, för det har varit äggbrist nu i vinter och det känns surt att behöva köpa massa ägg i affären när man har massa fjäderfän själv. De äter också en del så man vill ju gärna ha lite betalt för maten ;) Fast jag tycker det är mysigt att ha dem också. Längtar redan till våren och efter kycklingar som springer runt på gräsmattan. Mina brahma hönor är jätte bra mammor och ruvare de brukar bära runt med deras kycklingar på ryggen urmysigt.

Lägger in en liten bild på dagens skörd av vaktel ägg :)





Dom är ursöta att blåsa och hänga i påskriset. Detta ska även vara en fin delikatess äggen kostar i regel 6kr styck dock kan jag tycka att de smakar likt hönsäggen men ska innehålla ett högre närings innehåll än ett vanligt hönsägg. Men när jag får så här mycket brukar det bli pannkakor och sådant på dessa också. Har försökt sälja lite men efterfrågan är inte lika stor här.

Annars kommer vi ha en slappardag gossarna grejade lite inatt så det blev mycket vaket så jag var helt koma i morse orkade knapp gå upp och få iväg de stora tjejerna till skolan. Så de fick göra frukost och fixa själva. Sedan skippade vi dagis för små tjejerna för pojkaran sov fortfarande och ville inte väcka dem sedan var man ju trött själv. Så idag är mys dag här hemma. Skäms lite då jag inte brukar vara så trött att det blir så här men vet inte riktigt vad det var med mig idag :-D Nu ska jag passa på att utfodra lite djur medans pojkarna sover och tejejerna tittar på tv.

RSS 2.0