Läkar koll och mycket arbete.............

Ja det är som vanligt mycket att stå i svårt att hinna med något annat än arbete och barn faktiskt.
 
Vi var i allfall ner till Näl i Tisdags där vi träffade en väldigt bra Neurolog som undersökte killarna. En väldigt mänsklig sådan måste jag påpeka då han var mycket förstående över hur vi haft det kring allt.
 
Vet inte riktigt vart jag ska börja men vi satte oss ner för att prata medans pojkarna rullade runt på golvet vi berättade hur allt börjat och hur dom är  han gjorde även en underökning av dem och kollade hur han fick kontakt mm.
 
Han tyckte ändå att han fick bra ögonkontakt med Loke medans Troy hade fullt upp att greja med sladdarna på väggen men visst fick han ögonkontakt vilket han ändå var posetiv till. dock reagerar de inte på namn och sådant ännu. De visade iaf upp deras bästa sida när vi var där så han fick se vad de kunde klara av.
 
Läkaren var ganska försiktig med vad han trodde och men han ville att de skulle komma intill på Habiliteringen snarast men det är tydligen svårt utan diagnos. Han skulle se vad han kunde göra och skulle iaf försöka få tag i sjukgymnast åt dem. De kommer troligen behöva hjälpmedel längre fram men jag glömde fråga vilka han trodde? Mycket info och allt känns så nytt man förstår inget av nått utan tar säkert ett tag innan man kan ta till sig allt. Och för hjälpmedel så¨är det även habiliteringen som gäller där.
 
Han frågade också om vi har fått avlastningsfamilj och Assisten till dem :/ Öhh nja tycker nog det är lite tidigt med avlastnings familj ännu längre fram kommer det nog behövas om det fortsätter som nu. Jag berättade att man avsatt 2 ordinarie personal för pojkarna på dagis när de kommer börja detta blev han väldigt skeptiskt till då de behöver ha Assistent som bara har dem.
 
Men som sagt allt är snurrigt har aldrig vart med om detta förut vet inte vad man kan kräva eller bli beviljad. Vi får väl helt enkelt se hur det funkar på dagis nu i början så får vi se vad som händer.
 
Läkaren tyckte att vi skulle köra på med en gång med ytterligare prover då ögon och öron nu ska vara godkända. Man tog blodprover på bägge för att göra en total översikt över generna för att se att det inte är nån typ av syndrom de har. Detta komme tydligen ta flera månader att få svar på varför vet jag inte men det är nog väldigt avanserad analys då man verkligen letar allt.
 
Magnetröntgen av hjärnan ska ske redan i Augusti de måste då sövas igen.
 
Såklart dyker det mycket frågor upp i huvudet i bilen påväg hem typsikt då man känner sig ganska vilsen ändå Jag vet inget känns det som. Men det är nog dags att även omgivningen förstår att det inte bara är sena i utvecklingen. Samtidigt hoppas jag ju. Men det är fruktansvärt frustrerande för oss att vår oro viftas bort av -Det kommer de är bara lite sena. Vi behöver nån att ventilera med så det känns lite ensamt.
 
Samtidigt har vi fått mycket bra hjälp nu av mamma och pappa med barnen och de har börja förstå att det är som det är  vilket känns skönt <3
 
Samtidigt vill jag ju ändå poängtera att vi får så otroligt mycket tillbaka de är ju inga "grönsaker" och det kunde vara väldigt mycket värre men nog är det annorlunda fast på sitt härliga vis :)
 

Meja 6år <3

Idag fyllde våran fina Meja år och som vanligt hade jag beställt tårta utav Lena. Jätte fin verkligen och ett tårthjärta med fjärilar enligt önskemål. Blev lite sent påtänkt med att bjuda in släkten så de kom i princip bara far och morföräldrarna. Min morbror var uppe på besök så tänkte att de lika gärna kunde stanna och vara med och fira. Andreas jobbade men jag körde kalaset tidigare än tänkt då vi var så få. Vädret var inte det bästa men det var uppehåll och inte jätte kallt så vi kunde sitta ute och grilla. När det var dags för tårtan blev Meja arg på Lillasyster Vilda då hon försökte blåsa ut tårtljusen för henne. Har vart en bra dag men jag har blivit superförkyld verkar inte bli bättre ännu tyvärr. Men det blir att jobba ändå hela helgen.
 
 
 

Ögonkoll och sjuka hönor.

Var iväg med pojkarna till ögonkontroll igår och allt gick bra inga synfel eller så men hon tyckte ändå pojkarna avek mycket från det "normala" då de var svåra att få kontakt med och Troy fick hon inget svarsleende av eller något. Men ögonen är inte förklaringen till varför de är som de är. Neurolog ska vi träffa nu den 17 juli hoppas att man kanske får fler svar. Vet dock att sådant här tar tid.
 
Påväg hem från ögonläkaren passde jag på att hämta upp ett par fina höns av rasen dvärg kochin. Mötte upp med säljaren utanför bensin mack och kunde endast se dem genom ett par hål i kartongen. Såg jätte fina ut.
När jag kom hem och började plocka upp dem kände jag att en ena hönan hade gigantisk kräva stenhård stor som en grapefruit. Jag misstänkte direkt att den höna fått stopp i krävan och när de är så stora så är det svårt att få bukt på försökte även igår att massera och mjuka upp det utan resultat. Det känns som att massera en sådandär ballong full med mjöl som man kan forma. Det luktade ruttet ägg av raparna hönan fick upp stackarn.
 
När jag tog upp andra hönan som även såg jätte fin ut tills jag kollade på fötterna Kalkben.....Jaha  visst går det att behandla men det är otroligt smittsamt och svårbehandlat. Här har jag betalt 200kr/hönan och då vill jag ha friska höns.
 
Kontaktade säljaren som sa att jag kunde komma ner med dem idag och byta eller få pengar tillbaka så hon vill iaf göra rätt för sig dock blir det ju långt att åka igen då det var en bit dit. Hon hade dåligt samvete då hon inte märkt detta när hon stoppade dem i lådan.
 
Antar att jag har skyldigheten att kolla igenom djur när jag köper men samtidigt vill man ju inte stå vid en mack och plocka upp höns och greja med och man litar ju ändå på att man får friska höns.
 
 
Men men får bli en tur i eftermiddag så får vi se skulle ev byta dem mot friska eller så får jag pengar tillbaka.
 
 Ej min bild eller höna men så här ser kalkben ut. bilden visar dock ett svårare fall. Otroligt smärtsamt för djuren och de blir ofta halta till följd av detta och måste avlivas om man inte gör något åt det.
 
Fast stopp i krävan är allvarligare då det ofta leder till döden om man inte klarar av att få masserat ut stoppet och ju större krävan är ju svårare :( denna höna hade gigantisk :(

RSS 2.0