Acceptera.........

Ja detta inlägg kommer återigen handla om våra pojkar (SOM VANLIGT) men det kretsar ju kring dem hela tiden oron.

Det har hänt lite sedan sist och får berätta en del om det idag.

Har ju det sista kännt mig nere även maken såklart då det är mycket jobb med pojkarna. Dagarna löper på med gnäll och missnöje för det mesta men vi får ju givetvis också mycket glädje och kärlek tillbaka.

Jag har det sista kännt att jag faktiskt inte har något liv just nu dagarna löper på som ett schema allt är planering vi har svårt att få in tid till de övriga barnen vilket gör otroligt ont då jag behöver få vara bara med dom också.

Varje dag börjar kl 05 fram till kl 22 pojkarna har börjat masa mycket på nätterna och sover sammanlagt 1 timme per dag vilket gör att man börjar känna sig koko i huvudet då det mellan mest är missnöje och gnäll.

För ett tag sedan ringde jag BVC och sa precis vad jag kännde det var då de drog igång utredningen snabbare men satidigt blev jag erbjuden hjälp från BVC egna kurator vilket jag tacksamt tagit emot.


Vi träffades själva för 2 veckor sedan där jag fick ur mig en hel del och vi bestämmde att hon skulle komma hem till oss för att hjälpa mig genom att se om jag gör rätt eller fel hur jag ska kunna tillgodose deras behov på ett annat sätt?

Så igår kom hon hem och jag fick en del klarhet i det mesta jag ka inte göra mer än det jag gör redan, Hon tyckte också att jag skulle låta dem ligga och skrika en stund då det inte går nöd på dem alltså hon menar att skalar jag potatis eller är på toa så ska jag ta den tiden som behöv för att lägga på det innan jag tar dem. Det skriker väldigt högt och är ofta otröstliga när det ska tröstas så det är lättare sagt än gjort. När ett barn skricker så ringer det ju en klocka och man är ofta som en raket med att plocka upp dem.

Hon sa också att de är på en nivå som 6-7månaders vilket jag också tycker. De använder mycket bebisrörelser när de ligger på golvet.

Hon sa även till mig att ju tidigare man upptäcker fel ju allvarligare alltså "felen" kvarstår oftast och följer barnen hela livet. Mina barn kommer säkert kunna gå springa och prata men de kanske är på 3årings nivå när de jämngamla är 7år osv.

Även fall hon inte var läkare så har hon jobbat mycket på habilitering av funktionshindrade barn och hon såg det jag sett också.

Hon tycket jag skulle sjukskriva mig för att få Andreas att vara hemma då hon såg hur pojkarna var det var svårt att ha ett samtal då pojkarna skrek om vartannat och jag fick turas om att trösta dem. Vi pratade också om att det känns som en sorg att man faktiskt mist något. Det blev inte riktigt som vi trott även fall vi inte är människorna som tar något som helst för givet. Finns alltid dem som har det värre men tycker faktiskt vi fått ta mycket genom åren kanske är vi utvalda på någotvis. Antar att man får dessa barn för att man kanske klarar av dem ja att man är unik och får "äran" att ta hand om dessa barn???

Sjukskriveningen var mest för att vi skulle kunna hanka oss fram till Augusti då pojkarna ska börja dagis. Om jag inte talat om det tidigare så är de beviljade resurs sen på dagis. Jag hoppas bara att det är viss utvald personal som ska ansvara för pojkarna så det inte är 7 olika personal.

egentligen skulle en dagmamma behövas men hon sa att den dagmamman skulle bara kunna ha de 2 efetrsom de är krävande samt ett bra tålamod. Men jag tror aldrig kommunen skulle anställa dagmamma bara för dem.

Ja vi får se vad som händer och vad läkarana säger och jag lever ändå på hoppet att de en dag kanske kommer ikapp sina jämngamla men det får vi helt enkelt vänta med och se. Annars så ACCEPTERAR jag att det är som det är oavsett. Mina barn är det finaste jag har oavsett.

ps. finns mycket värre funktionshinder och handikapp... vi är trotts allt lyckligt lottade ändå!

Väntan....

Vi var iväg till Näl sist vecka och det har pratats på rör operation för pojkarna men de ville kolla en gång till och nu blir det av men sitter ännu en gång i väntan :/ Talade om för läkaren att jag vill att de skyndar på då jag tror det kommer gynna deras komunikation om de får in dessa rör snart. Just nu hör dom precis som om vi skulle ha på oss hörselskydd hela dagarna. ska bli spännade och se hur de reagerar på saker och ting när de hör normalt :)

Väntar även på en tid till ögonläkare för att kolla synen.


Härliga dagar har det varit jag har köpt mycketblommor och planterat i lådor blev fint och känns mysig och hemtrevligt med blommor i krukor överallt.

Ihelgen var vi ute och festade loss åkte raggarbil och hade det trevligt. Trotts att man är så jädra tött på kvällarna nu för tiden så det blev ganska tidig hemgång. Är man uppe vid 05 varje dag så tål man inte alkohol lika bra heller ;)

Hoppas det blir en härlig sommar och fina dagar så man får energi! Tänkte ta med tjejerna på shopping nån dag då det ska inhandlas examenskläder och sånt. Behöver lite Girltime med dem också  de blir lite åtsidosatta känns det som just nu så jag saknar att bara få va med dem....

Klassrese helg....

Helgen har varit fullspäckad och intensiv men otroligt rolig :D

Vi var på klassresa med Elviras klass och jag körde våran buss. Vi hade ordnat paketresa till Borås med övernattning. Tror barnen uppskattade denna resa väldigt mycket även vi föräldrar.


Det blev ett besök på Navet sience center massor av expriment och bla hur naturen påverkas och hur kroppen funkar. Väldigt intressant. Sedan blev det bad på borås badhus vilket bara var ren tur att det blev av. Vi hade tid på badet kl 18 men skulle käka mc.donalds innan så vi bestämde oss att parkera utanför badhuset och gå til mc.d. Vi mötte personal från badhuset bara för att kolla av läget men de höll på att stänga och skulle just gå hem :-O men efter mycket om och men så fixade det sig och de höll extra öppet bara för oss och vi hade hela badhuset för oss själva! ilken lyx.

Vi föräldrar var lika badglada som barnen och tävlade om bäst tid i rutschkanan ja ni kan ju bara tänka er.  Dagen efter blev det djurpark vilket också var mysigt och jag tror vi kom hem med både glada men trötta barn efter denna helg även trötta föräldrar men det var verkligen kul.

Funderar även på att åka dit i sommar med familjen men kikar lite på stugor då det är så svårt att få till det med 6 barn man vill ju inte ligga på olika hotellrum utan vara tillsammans men tror att det är nästan omöjligt att bo 8 personer på ett rum :/ tittade även på stugor men det fanns bara 5 bädds som störst då vi får se vad som kan hittas mer. Vandrarhem kanske??


Min hälsa

Har den sista tiden börjat oroa mig för min egen hälsa då jag inte mår bra. Jag har ont i kroppen och är trött och tung.

Rör ju minimalt på mig själv nu då jag inte orkar ut på promenader och blir mycket stillasittande här hemma, köpte en cosstrainer men har inte haft ork att stå något längre på den.

Jag har även ont i magen tryck under lungor och över bröst men det kan ju bero på stress att det är lite mycket bekymmer nu.

Det som är mest otäckt är att jag får rysningar och konstig känsla i höger ben skit svårt att förklara men när känslan kommer och jag känner på benet har jag partier med gåshud medans de andra benet är normalt.

Får ringa vårdcentralen om det fortsätter men de skrattar väl bara. får nog ta en koll så småningom ändå.

pojkarna är det som det är med astman har blivit värre och igår fick vi åka iväg med Loke akut han är just för tillfället piggare tack och lov.


nu får jag fixa mat..........

Läkar samtal!

Fick samtal från läkaren i Fredags där hon talat med neurologen på näl som inte tyckte vi skulle vänta så nu ska hörseln och ögonen kollas och EP testet göras innan vi kan träffa neurologen.

prover ville man vänta med tills de uteslutit de andra. Läkaren sa också att det inte brukar vara så lång väntetid när barnen är så små men vi får väll se. Ska iaf iväg på hörselkontroll och läkarsamtal den 16/5 hoppas även få tid för ev operation av rör då.

Annars rullar det på som vanligt de sitter kanske lite mer men har fortfarande inte reflexen att ta emot sig när de välter.

Vi har grejat en del med framsidan trädgården när det vart fint ute har haft som krav att det måste bli färdigt i sommar. Drömmer även om att vi kan börja snygga till det lite på baksidan.

Till helgen ska vi iväg på skolresa med Elviras klass och jag skulle ställa upp med vår buss så då kommer helahelgen gå åt till det. Blir säkert trevligt samtidigt känner jag väl att jag har att stå i hemma. Men ni vet väl hur det brukar vara! Dem som redn har att göa brukar ta på sig mer!

Ska i fortsättningen efter detta stå på mig och tacka nej så långt det går för klassförälder och allt vad det heter.

Nu erbjöd jag mig och hjälpa till för klassresan då hon jobbat själv med detta mycket och såklart kan jag hjälpa till.

Ha en bra dag :)

Värme!

Äntligen är det riktigt gott och igår var det minsann sommarvärme. Men enligt väderleksrapport ska de inte bli långvarigt så vi får ta vara på dessa dagar som är nu. Kan säga att det inte blir mycket gjort inomhus så det är väldigt skitigt här :/ däremot har de hänt destomer utomhus som gillas. Verkar faktiskt som att min framsida kommer bli klar iår äntligen :-D

lägger in en bild på gossarna i vårsolen.


RSS 2.0