sjuk tvilling.

Ja nu har ena pojken vart jätte tät under natten och har fruktansvärd hosta så hans skriker rätt ut när han hostar. Låter precis som när de hade RS- viruset när de var typ nyfödda i Maj. Och det har krånglat med att de turas om med jämna mellanrum att vara täta. Det piper och knäpper i bröstet på Troy just nu och han låter som en KOL patient. Sist vi var ner till Näl misstänkte de att dom faktiskt har barnastma som kan vara en vanlig påföljd när man haft RS-viruset men de sa samtidigt att de inte kan sätta diagnosen innan man sökt ett visst antal gånger för just tätheten :/ Suck!!! Jag ringde Jouren i Bäckefors idag och hörde om det inte fanns en läkare som kunde behandla honnom där så man slapp åka 7 mil enkel väg just bara för inhalation för det är det som hjälper. Och som tur är var det faktiskt en barnläkare som fanns på plats idag :D men vi fick först komma kl 17 då det var mycket just nu. Hoppas tiden går fort nu dit då han låter väldigt fick sätta mig med pojken inlindad i en filt på trappen så han fick lite frisk luft vet inte om det hjälpte särskilt mycket men :(

Vi får se vad läkaren säger åker såklart till näl om det krävs men hoppas såklart att behandling här hemma ska räcka.

Håll Tummarna.

Ananaspaj....

Ja nu slänger jag ihop en ananaspaj som vanligt! det är ju så lättvindigt.
Ska iväg på kafferep så¨tänkte ta med oss något gott att bjuda på.
Slänger in receptet igen tycker verkligen ni ska ta chansen att prova baka pajen, den är så smaskig och jag brukar slänga i en liten näve kokos i pajdegen det gifter sig bra med ananasen. Mums.

Och gamaldags vanlijglass passar bäst till denna paj och en kopp kaffe såklart :o)


http://www.kokaihop.se/recept/ananaspaj-12



Lite skryt...

Måste först och främst skryta lite med de fina korten på mina barn, jätte fina men man kan ju inte förvänta sig att alla vill sitta stilla och titta upp mm samtidigt. Det är väl det som är charmen med korten kan jag tycka. Jätte duktig fotograf. Jag har även fått hjälp att snygga till min blogg sida av Caroline och sara så måste få skryta med detta också. Jätte nöjd.

Idag ska vi till dagis och ta lite kort men jag kommer inte köpa några det kostar ca 480:- per unge och jag har haft 4 barn som tagit kort nu! det blir mycket pengar och det är inte ens fina kort. Dom kommer bara ligga och samla damm i en låda. Jag lägger hellre de pengarna på en riktig fotograf där jag kan få med alla barnen och det blir ju mycket finare än de kalla och sterila skolfotona. Dock vill jag att de ska vara med på gruppfotot för dagisets skull :)

Ha en bra dag!

jisses glömde bilderna

Elvira och Loke



Söta Meja



Alla barnen



pojkarna

 får se om det blir bra försökte förminska dem.

VILL HA!!!!

Åhh är så himla sugen på dessa barnförbjudna pipparkaks formar! De skulle nog liva upp stämningen vid adventsfikat :D

http://www.pipparkakan.se/BILDER.html



Spännande!

Idag är korten på ungarna färdiga hos Caroline  ska hämta dem närmare kvällen är så nyfiken så :) I morgon är maken pappaledig han komer vara detta ett bra tag framöver och det känns skönt att få extra hjälp. Höll ju på att få lite spader där ett tag men nu känner jag mig starkare i kropp och själ igen. Vet inte vad det var med mig senast.  Annars har pojkarna som vanligt vart vakna ganska tidigt legat och sparkat  och jollrat men drog på det till kl 6 innan vi gick upp iaf, så de är redan färdigmatadet och Troy har somnat om igen. Försöker få Loke att somna så jag kan sätta mig med morgon koppen och njuta en stund.

I morgon vankas det Disco och jag som förälder hjälper till i år då det är 5orna som arrangerar discot så de får en slant till skolresan. Det blir nog full rulle men samtidigt kul. Elvira skäms nog lite för att jag ska vara med och styra upp :0)

Annars hade jag jätte härligt besök både igår och i förregår det är så skönt att få umgås med lite andra vuxna och bara tjata jag liksom suger i mig energi på något sätt. Jag kan inte sluta prata och blir så glad av besök av goda vänner. Haha det är väl så här det känns när man blir gamal och under stimulerad för det är ju understimulerad jag varit det sista och tänk vad energi man kan få av sina vänner.

Jaja nog om detta vet inte om jag ska passa på att betala räkningarna nu eller mata hönsen först för nu somnade bägge hmmm men får nog avsluta nu så det hinns med :) ha det bra............

sjukisar......

Hmm ja tid har det vart dåligt med då vi haft lite sjuka barn mm. Men hann faktiskt köpa lite färg till killarnas rum så nu har det hunnit blivit målat under helgen. Känns skönt  just nu har det varit ett upplag med massa grejer ska bli så skönt att kunna använda det igen. Får lägga in lite bilder när jag hunnit inreda.

Angående sjuka barn så har Vilda haft feber till och från verkar som hon har ont i munnen och hostar och har sig. Strular med maten mm.  Undrar om det kan vara höstblåsor då hon haft lite prickar runt munnen? Hon är bättre nu iaf.

får skriva lite oftare men tiden räcker inte alltid till och det flyter på ganska bra men händer dock inte så mycket. Ska försöka rensa ur mer i garderober och sälja av mig lite det känns så skönt att göra sånt och att nån annan kan få glädje utav detta istället.

Ha det gott.

                                                             

Den eviga tvätt högen!

Ja den där jävla tvätten ! Har suttit och vikt tvätt i ca 2 timmar helt själv och kan säga att jag har fortfarande 2 korgar kvar som ska in, men tror jag skiter i detta nu. Är nöjd med mig själv att jag iaf lyckats tvätta bort tvätthögen som alltid ligger på golvet och på något vis aldrig tyck krympa ihop. Hittade mycket fint i botten på högen sådant som man inte sett på ett tag :/ nya fina kläder som till och med de hunnit växt ur!
Har även kommit på mysteriet med varför det alltid fattas en kompis till strumporna.....upptäckte idag att ett par barbie dockor fått nya outfits! Hör nu så här gör man en fin top eller klänning till barbies. Man klipper av strumpan ned till i önskad längd sedan gör man hål för armarna och sedan trär man på dockan KLART och faktisk väldigt snyggt ;) men mamma är små irriterad då vi är fattiga på strumpor nu för tiden! Får bli detta i julklapp tror jag.
Annars fick jag ju som sagt sitta själv idag annars brukar vi hjälpa till hela familjen att vika ihop och då brukar det gå fort, vi brukar även göra sock vikningen lite roligare genom att ha sockmemori ett superkul sätt att få ungarna att hjälpa till och det går till på precis som det låter memori- Den som hittar flest par vinner. Det blir väldigt stressigt och ibland slagsmål men mest skratt. :D

Annars har helgen vart lugn har haft en sjuk 11 åring idag hemma men som är pigg för skola i morrn igen. Annars har barnen vart lessna idag då deras kanin smitit och inte hittats ännu :(

Fick även höra något fint från en försåndig 11 åring i fredags. Jag hade haft lite fight med våran trottsiga 2 åring där jag låg och hade dåligt samvete för att jag vart så arg på henne, jag sa till gubben att usch vad jag känner mig som en dålig mamma. Varpå min dotter säger att - Nej mamma det finns inga perfekta mammor och ingen är perfekt....Fina ord från henne.

lägger in en bild från vår tvättvikning i sommras, alltså jag har vikt tvätt sedan dess så det är ju inte så att jag förevigar varje gång vi viker tvätt :D


slut kropp och längtar efter semester och värme!

Min kropp är helt ur balans jag har får munblåsor i hela käften och bölder i ögonbrynet så jag är helt svullen, finnar mm. Fattar inte vad det är med mig jag har inte återhämtat mig något större efter graviditeten och reagerar helt olikt som jag brukar på vissa läkemedel. Undrar om jag nånsin känner mig bra i kroppen. Ser ut som jag åldrats flera år det sista för att jag är så sliten.

Idag ska det komma hit lite folk på middag ska bli mysigt och så skönt att det är fredag gott när maken kommer hem och vi får vara lite lediga ihop. Förutom att det alltid är så himla mycket som skall göras så fort man får tid över men så är det ju.

Meja tjatar redan om att hon vill ringa kompisar och leka men jag känner mig inte i form för att ta hit massa ungar och det är inte populärt att tala om :) Hon får ju alldrig säger hon haha typiskt uttryck i den här familjen.

Tänkte slänga ihop en Thai gryta ikväll med kyckling jordnötter och massa wokgrönsaker, kokosmjölk så himla gott och äkta Thai ris och kryddor såklart. Vi har haft turen att ha en Thailändska till granne som lärt mig lite. För ett tag sedan gjorde vi vårrullar dom är så goda.
 På tal om mat och Thailand gud vad jag vill tillbaka dit på semester igen. I morse höll jag på att frysa ihjäl när jag öppnade ytter dörren fy fasen va kallt! Då tänker jag tillbaka på hur man bara kunde gå ut på balkongen kl6 på morgonen i Thailand och äta frukost i värmen helt underbart. Lägger in en läskande bild från phiphi island


Ja och rund om magen berodde inte på den goda maten ;) dock gick den graviditeten tyvärr inte vägen. slänger in lite fler bilder när jag ändå håller på.
 

Huset vi hyrde tillsammans med ett par goda vänner. detta låg i Kamala ett barnvänligt ställe i phuket.


monkey beach underbar bild

utsikten en tidig morgon från våran bungalow på phiphi island. Åhh va man längtar tillbaka hoppas man nån gång i framtiden får råd med detta igen. Det är kul att resa med barn att kunna dela upplevelser med dem är helt underbart. Nog för att man skulle behöva vara nån dag barnfri men jag är inte av den sorten tyvärr som skulle kunna resa flera dagar utan barnen, skulle få spader och tänka hela tiden på vad skulle de gjort om de var här mm. Vi får resa med en nanny nästa gång kanske så vi får nån kväll barnfri. :) nog om detta ha en underbar fradag!


Underbara dag....och lite bortskämd!

Igår vaknade jag upp utvilad id kl 06.00 vilken lyx, dagen innan var som sagt inget rolig dag. Igår han jag med en riktig lång promenad i solen då jag passade på att hämta barnen lite tidigare på dagis. Fick även ett snabbt kaffe besök av sötaste Mona alltid lika trevligt att få besök av henne samt att få prata med lite kvinnofolk när man går hemma mellan fyra väggar :D Meja och Vilda fick även på sina efterlängtade sängkläder med barbies som de fick ärva häromdagen. Hon har tjatat ända sedan de kom hem att vi skulle byta till dem så inatt har hon vart så nöjd när hon fått sova med dem. Fick även kläder till stortjejerna som var jättefina och tjejerna blev så glada. Kul att kunna ärva lite :)

Idag verkar det bli en lika underbar dag. Min mamma kommer hit och ska faktiskt hjälpa mig med storstädning det är guld värt.  Tar hellre hjälp med detta nån gång ibland än barnpassning då jag faktiskt känner att det är på städ och tvätt området jag behöver extra hjälp. Låter lite bortskämd nu men för att få till en riktig grovrengörning måste jag få hjälp för annars blir det alldrig städat ordentligt då barnen röjer ut samtidigt. Dessutom är flickorna på dagis så då kör vi ett snabbt röj under tiden.

Fick även hjälp av pappsen att köra upp tjejerna till dagis då pojkarna just somnat om och jag vill gärna inte väcka dem igen. Så det är allt bra med föräldrarna ibland om man har möjligheten att få hjälp.

Vet att det var en invandrar kvinna som frågade mig om jag hade någon som hjälpte mig varje dag med hushållet och matlagning mm. För hon menade att så var det i deras hemland. Kan säga att visst önskar man det ibland samtidigt vill man sköta sig själv min börda ska ju inte behöva bli någon annans.

Ha en bra dag!!!


BAJS MORGON....och funderingar kring preventivmedel.

Med risk för att låta som en bitterfitta så får ni sluta läsa nu om ni inte orkar med bittra inlägg ;)

Ja idag har jag fått vara vaken från kl 04.30 härligt ett lyxproblem jag vet! Men tror jag håller på att bli kocko i huvudet av sömnbristen, dessutom har jag fått fruktansvärda humörsvängningar sedan jag började med Nouvaring p-ring igen, blir nästan rädd för mig själv ibland då jag tänder på inget. Tålamod finns knappt och det krävs ju en del energi och tålamod med barnen.

Har använt detta pskydd innan och det har funkat supert men vet inte vad som hänt denna gången inte bara humörsvängningar utan jag har mellanblödningar hela tiden också. Så får se hur jag ska göra. Orkar inte med mitt humör så blir inte det bättre så får jag byta p-medel. Finns det igentligen något bra p-skydd?  har provat det mesta dock inte spiral ännu men vet inte om det är något för mig? Minipiller blöder jag bara av även p-stav. P-piller kanske? om de inte förvandlar mig till mum from hell!

Tips mottages tacksamt!


GOD MORGON.....

Söndag idag helgen har varit slapp skönt att inte göra så mycket samtidigt så straffas man ju för detta under veckan! Har tvätt som står och väntar skulle behöva skura ner huset men orkar bannemej inte.
Annars har har det vart en mysig helg med trevligt besök och tacomys.
Idag bär det av till Laxarby på släkt kalas ska bli trevligt att få tjata med lite folk man inte träffat på länge. Detta blev ett tråkigt inlägg men det har inte hänt så mycket i mitt liv under helgen ;)

Kallt var det i hela huset idag när vi vakna så nu måste värmen på funkar inte att elda i kaminen bara. Tycker faktiskt det är lite mysigt med hösten man kan börja boa sig lite och strunta i alla måsten ute :)




Ananaspaj och gnälliga barn....

http://www.kokaihop.se/recept/ananaspaj-12

Kvällen till ära slänger jag ihop en paj för att överraska barnen med något gott när det kommer hem i från gympan. Den är ganska smidig att göra så ingen större stress. Tvillingarna har vart på hugget idag med gnäll vet inte om de är riktigt pigga det har strulat med maten. Eller så har de helt enkelt fått mer smak för gröt och sånt som är lite sött än den riktiga maten!
Fotograferingen igår var ett enda stort kaos! fotografen är jätte duktig men det var värre med barnen. Jag pratade bebisspråk och höll på att tönta mig allt för att barnen skulle titta och le lite granna :D stackars fotograf som fick ha jobbiga mig skrikandes bakom henne hela tiden. Men tror vi fick en del där dom faktiskt tittar fram alla samtidigt är du ju 6 st som man ska få med.Hon hade även en assistent med sig som jag tror fick en del bra bilder. Ska bli spännade att se fotona sedan.

Lägger in receptet på pajen eller en länk får se om det funkar.  ha en bra kväll!


Chocken för 1 år sedan!


Chocken för 1 år sedan!

Glömde ju berätta att det idag är exakt 1år sedan vi var ner på tidigt ultraljud för planering av ev moderkaksprov. Och det visade sig att jag hade två små <3 <3 i magen. Chockad blev jag och jag tror jag han se att det var 2 nästan innan läkare själv hunnit kika ordentligt. Vet att jag låg och skrattade och grät samtidigt allt kändes som ett stort skämt! Jag sa nått i stil med till läkaren -Menar du verkligen att jag ska ha 6 barn nu??? Precis som om det var hans fel :D Det var en underbar upplevelse trotts allt. Eftersom det var tvillingbörd vågade vi inte ta ett moderkaksprov utan gick vidare med kubb för att se detta resultat först och bebisarna hade jätte fina siffror på detta 1/20000 vardera så vi avböjde det andra testet. lägger in en ultraljuds bild från den dagen :)

Orolig natt....

Sitter nyvaken har nyss matat tvillingarna med lite gröt.Tänkte jag skulle ta mig en kopp kaffe för att piggna till och det bästa kaffet är den första koppen om morgonen doftar gott från bryggaren i köket nu. Natten har vart lite sisådär tvillingarna har varit vakna om vartannat samtidigt som jag haft en Vilda i fotändan så man har fått ligga i fosterställning hela natten. Lite mör i kroppen nu. Drömde även att jag spelada alfabet och var frustrerad över att jag inte hittade ord. Kan bero på att jag igår fixade detta spel till mobilen och satt en stund igår :D dessutom drömde jag att jag kom försent till fotografen som jag faktiskt ska till idag, var glad att det var en dröm. Blir fotografering av alla barnen idag kl 15 hos Caroline konradsson hon tar jättefina bilder hoppas dock att mina barn är ganska lugna uten fotograferingen. Hoppas på lite backup från min syster men får se om hon hinner dit annars får jag köra racet själv. Nu ska jag ta mitt kaffe och hoppas detta blir en bra dag! önskar även er där ute detta :D pöss!!

Kopierade infon så får jag en start iaf!

Lite kort om vem jag är! När jag var 16 år träffade jag den killen som sedan skulle visa sig vara den som jag skulle dela mitt liv med. Så har det i alla fall varit hitills vi träffades jan 1999 och har gått igenom en hel del sedan dess både motgångar och medgångar som det är i alla förhållanden faktiskt, men vi har trotts detta orkat att ta oss igenom detta tillsammans. Redan i Dec -99 märkte jag att jag inte mådde riktigt bra och det visade sig att vi var gravida! jag var 16år då och min man var 21år. Blandade känslor såklart men barnet var välkommet. På rutinul såg man att barnet hade en missbildning tarmarna låg utanför buken på bebisen sk Gastroshisis. Detta var en jobbig period och planering inför snitt och hur man skulle ta emot barnet på östra i göteborg och operera henne. I Aug 2000 föds våran Elvira man opererade omgående och vi tillbringar 1 månad på sjukhus innan vi fick komma hem. Jobbig tid var det men vädigt kul och hon är fullt frisk idag. Jag studerade hotel och restaurang efter mammaledigheten och fick vår andra dotter i Dec 2003 Thea heter hon och fick vara med mamma i skolan den sista terminen och det gick bra trotts detta med betyg. Jag grät när jag blev uppkallad på studendagen för stipendium hur kunde jag få det? I Juli 2006 föds vår Meja och i Juli 2007 gifter vi oss. I jan 2008 förlorar vi våran pojke vi var tvugna att avbryta pga grava missbildningar, våran Wilmer som inte finns här fattas oss trotts att vi fått ytterligare barn, samtidigt var han nog ämnad för nogåt annat kanske? minns när han låg i min famn och jag sa till min man att jag måste ha en levande bebis för att orka detta! man blir ganska ego i sin sorg när jag tänker tillbaka.Men i Jan 2009 kommer Vilda som extra plåster på såren. Och hon är verkligen en Vilda ;) för efter henne så var vi nöjda så det räckte och blev över. Men ödet ville sig något annat när det visade sig att vi blivit oplanerat gravida PANIK! men efter mycket velande accepterade vi att det skulle komma en bebis till, men på ett tidigt ul visade det sig att det var enäggstvillingar!! Jga höll på att ramla av britsen jag sa något i stil till läkaren att menar du verkligen att jag ska ha 6 barn? Han skrattade bara jag med till slut tror jag när jag hade hämtat mig lite:) I April 2011 kommer våra pojkar Troy och Loke så nu har vi minsann fullt upp! Jag har jobbat i mellan också såklart ser ju ut som jag inte gjort annat än klämt ut ungar. Men utbildade mig under sista graviditeten till undersköterska samtidigt som jag jobbade lite inom äldrevården i norge. Ni får fråga om ni undrar men här är väl en enkel översikt de senaste åren iaf.


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0