Nytt år :)

Och förhoppningsvis blir det ett skit bra år :D
Har inte hunnit vart inne på ett tag då det vart fullt upp kring jul och även haft febriga och skjuka ungar. Tycks som om det aldrig tar slut på detta med sjukdomar utan de byter om vartanat. Julen var bra även fall jag tyckte att vi dragit ner på julklapparna iår blev det ändå för mycket på något vis. Barnen orkade nästan inte öpppna de sista klapparna. Det var ganska kaosigt kring julklapps öppningen med då man inte hade koll riktigt på vems som var vem och vem de fått ifrån.


Vilda tog sig även friheten att packa upp lite julklappar 2 dagar före julafton! Det var svårt att motstå frestelsen så när jag kom ner i vardagsrummet hade hon minsann öppnat ca 5 st och jag fick panik för visste inte vems sakerna var dessutom hade mamma och dem också lagt dit sina så fick ringa dem akut för oh höra om de kände igen något. Allt ordnade sig och hon kommer nog inte göra om det. Men är man snart 3 år så är det svårt.

 Lilla Bus Vilda!

Elvira min älsta dotter tyckte jag det var svårt att köpa julklappar till. Hon är i ett mellan läge nu då man vill ha leksaker men ändå inte ja ni förstår kanske. Jätte svårt. Men hon fick lpysselgrejer och sådant men hon har även sagt att hon önskar sig en klippning och slingning hos frissan så då tänkte jag att det kunde bli en fin julklapp också. Kostar ju trotts allt en del att gå till frissan så jag bävar lite över att jag så småningom kommer få fler tjejer som vill klippas hos frissan. Dessutom är det en ålder då det inte duger att mamma klipper längre :/ Lägger in en bild på min stora nyklippta tjej.

Tyckte det blev riktigt bra.

Jag mår själv mycket bättre har fått ny energi. Var riktigt orolig ett tag att jag mådde så dåligt i kroppen att jag trodde det var något allvarligt. Så jag har även vart till läkaren och min kropp är sliten efter senaste graviditeten. Den har fått jobba extra nu med och efter tvillingarna vilket tar ut sig tillslut. Så jag får börja röra mig lite mer här till våren och äta bättre men det är svårt att få til det nu men det blir säkert lugnare.

Flickorna fick en glassmaskin av oss i julklapp också så nu håller vi på att göra hemagjord gamaldags vaniljglass till annanaspajen som ska avnjutas till efterätt ikväll! Det blir ryggbiff med rotsaker och pepparsås. Har även köpt lite mousserande men tror inte ag kommer orka vara uppe till 12 slaget kl 22 är max vad jag orkar nu för tiden :D Önskar er alla ett Gott Nytt år ta hand om er :)

Julstök och julstress...

Håller på nu in i det sist med julhandling av mat och klappar. Har haft det det lite besvärligt med detta då jag är själv med barnen men hade turen att få med mig syster och mamma som bärhjälp. det stora flickorna hade sin första lovdag idag ¨så de fick allt hjälpa till med inköp. Thea är lite busig så jag glömde en del utav mycket som vi skulle ha över helgen så jag får köpa det sista i matväg i morgon. Tänkte att undvika handlingen i morrn fredag dagen innan Julafton men det ser inte ut som det går. Har även nån liten småklapp kvar.

Maken är ju pappaledig på fredagar så då kan jag ge mig iväg i min ensamhet :) Kan säga att det känns ganska naket att gå i affärer helt själv utan massa barn som jag ska hålla reda på det är lite lyx. Samtidigt längtar man ju efter dem ganska snabbt. Nu kommer flickorna från dagis så nu får jag sluta! God jul!!

Rubbad hela jag.

Har vart smådålig det sista förkylning som är som bortblåst på dagen men som återkommer med halsont framemot kvällen och håller i sig till morgonen. Har hållt på så här i mer än 14dagar men det har inte vart tillräckligt dålig för att göra något åt detta. Igår vaknade jag upp med lite ont i nacken på höger sida men under dagen blev det värre och strålade upp i huvudet på ena sdan ut i öronen samt ner en bit på ryggen och det håller även i sig idag. Har alldrig vart med om att det håller till på en sida av kroppen. Natten har vart jobbig och hade lite feber känner mig helt rubbad i hela kroppen. Läste något om nått som heter nackmigrän?? kanske en släng av detta eller att jag frusit och spännt nerverna i nacken på något konstigt vis. Ja nog om det men tror inte jag nånsin vart i så dålig form från det att jag fick tvillingarna som jag är nu. Känner mig som en gamal kärring.

Igår hade jag och pappa en mysdag vi skulle hämta syster med barn i Göteborg då hon anlände med stena på eftermiddagen. Men vi åkte redan tidigt på morgonen så vi var ute på en shoppingrunda. Passade även på att käka julbord på Ikea.

Nu är min syster här och jag väntar på att de ska komma hit ner till oss och umgås lite får duka fram lite lussebullar och gott till oss. Det är sådana här saker man önskar man kunde göra oftare bara ta en kffe och tjöta men tur att man har Skype iaf.

Den här veckan är sista dagen för barnen i skolan sedan blir det lov. Kommer bli skönt ett tag tills dom får det långtråkigt ;)

Imorgon blir det godisbak med mina kusiner ska bli mycket roligt någorlunda barnfritt ska bli väldigt trevligt.

Stark idag!

Idag känner jag mig skit pigg och full av energi vet ej varför men känns skönt :) Känner mig stark  smidig och effektiv när jag springer fram och tillbaka från huset ut i bilen med ungar och stressen ligger på bristningsgränsen känner jag. Men jag har blivit bättre på att hålla lugnet.

Vi har vart på julavslutning på Nyckelspiken och där turades bebisarna om att skita och och vara hungriga medans 2 åringen kissade ner sig samtidigt när man just skulle sätta sig med första kaffet för dagen. Fixade detta i tur och ordning kände mig som sagt effektiv ;)

Får även mycket hjälp med bärningen utav barnen när jag är där så ska verkligen inte gnälla det är tur att det finns så många underbara föräldrar när man kommer ut på saker och ting.

Annars rullar det på med ihållande avslutningar fortfarande men jag börjar se slutet på dem nu. Visst är det mysigt med lussefirande men det kan bli lite mycket när man har så många olika firanden att gå på.

Längtar även nu tills min syster kommer upp och hälsar på oss från Danmark med Benjamin och Iben. Tänkte ta ett rejält julbak och skvallra med syster yster. Det är inte bara när man bor så långt ifrån varandra. Bara det där att åka hem på kaffe eller ha tråkigt ihop. Har ju en syster kvar hos mig som tur är men det är extra roligt när vi är samlade alla 3. Ja det ska bli kul ser verkligen fram emot detta.



Ha en bra dag får återkomma lite oftare men har ett liv brevid detta också <3

Stundande julavslutningar!

Är lite småstressad över alla avslutningar som stundar nu! Lucialinnen och dyl som ska letas fram strykas och min strybräda är kaputt :( så jag får lägga ut lakan på köksbordet för att stryka :P troligen kanske jag kommer få sy upp ett till Elvira som hon redan ¨måste ha med sig i morgon till skolan senast. Igår var det även dans avslutning för tjejerna dom var så duktiga så. Meja hade även avslutning för gympan och det var disco. Men min snälla kusin fick fixa körningen dit och hem då det kört ihop sig med de storas avslutning. Till veckan krockar barnens lucia firanden med varandra så jag måste tyvärr välja bort Theas :( men tror hon förstår. Dessutom kommer de ha luciatåg i kyrkan på lördag alla barnen så då kommer både jag och Andreas vara med så det jämnar ut sig ändå. Detta är nackdelen med många barn då man inte kan klyva sig till allas avslutnings fester mm utan man får helt enkelt turas om att nästa år kommer jag vara med eller att jag är med på sommarfesten istället.

Börjar få lite julkänsla tror jag men det kan verkligen bli mer känsla. Var ute och gick med pappsen och tvillingarna och det snöade men är slaskigt så inte 100% julkänsla ännu. Min pappa har även kört och hämtat barn på dagis åt mig nu när han vart ledig. Det underlättar jätte mycket i vardagen för mig nu när det är extra tungt att komma iväg själv med bebisarna. Jag brukar få springa i omgångar med bebisarna ut i bilen och spänna fast en och en i barnstolarna. Är ju ett litet företag att ta sig ut. Kom iaf iväg på nyckelspiken i Måndags det var riktigt kul att komma ut lite med barnen.

Annars har Troy öroninflamation just nu och ungar är snoriga och så men det hör juårstiden till.
Ha det gott.

köttdag och vagn suuuuug!

Ja idag är det fredag och då har maken vart pappaledig. Det har vi hitills tillbringat med att vart på Axels chark i Bäckefors och köpt massa kött. Vi brukar göra detta regelbundet varje månad känns mycket fräshare att få smaka och få köttfärsen färskmalen. Dessutom är mycket närproducerat och ändå till en bra penning. köper man en fläskfile där så försvinner inte 50% av fileen vid tillagning vilket det ofta gör från de vakumpackade. Kom även över ett bra erbjudande där man kan få en låda med antingen 10kg el 20kg ekologiskt nötkött från djur som går ute året om från en gård i närheten. Så nästa gång blir det en sådan låda. den innehåller bla färs, fransyska, ryggbiff, bog mm. för 95kr kg. det tycker vi verkar billigt.

Barnen fick även smaka på massa olika delikatesser egentillverkad prinskorv och olika pålägg. tycker det är mysigt att köpa köttet där.

Sen är jag så sugen på en framåtvänd tvillingvagn från www.jollyroom.se själva märket heter 2ME. Får lägga in en bild av den typen jag är sugen på i slutet av inlägget. Vagnarna är iaf billiga men skulle vilja höra mer referenser om dem. Vill ha en smidigare vagn närmare sommaren fast vill ju ändå att de ska kunna ligga bra i den.

  Denna är jag sugen på :) vi får se vad som händer är ju ett tag kvar.

RSS 2.0